Passa al contingut principal

La qualitat humana protagonista en Alaquàs

No hi ha entrebanc que no resolga Dani Conde

En altres condicions inicials el titular haguera sigut "Ple dels equips alaquasers" o algo paregut, però la vesprada, que encetava un cap de setmana espectacular d'escacs a Alaquàs, començava amb un "boicot" del regent del Bar Ateneu que va utilitzar totes taules portàtils amb que conta l'Ateneu, sense preguntar abans i coneguent amb antelació els esdveniments que tenien lloc el cap de setmana, i en concret la vesprada de Dissabte. A les 16.15 trobàvem la sala de joc sense taules on poder colocar els escaquers. Per sort quedaven 2 d'aquestes taules al despatx del club, que junt amb una gran de fusta podíem al menys muntar els 8 escaquers de Divisió d'Honor. Amb una telefonada d'emergència al regidor de l'ajuntament d'Alaquàs, Toni Saura, ens van poder facilitar unes quantes taules amb les quals vam poder muntar els altres 3 encontres que tenien lloc ahir. A les 16.50 jugadors visitants, familiars i locals es van juntar per muntar escaquers, peces i rellotges i es va poder començar sense massa demora, agraint abans de res l'ajuda de totes i tots allí presents, i que tornem a repetir ara, gràcies a tothom per ajudar-nos i per la comprensió mostrada! L'esportivitat i la col·laboració en pro dels escacs van ser les victòries humanes d'ahir.


Encetant la crònica esportiva, els quatre equips alaquasers van tindre una vesprada encertada, malgrat nombroses baixes, sobre tot en l'equip de Divisió d'Honor, que es presentava sense Valdi, Ferrer ni Gimeno, 3 dels 4 primers rànquings. Al seu lloc repetien David, Adrián i rescatàvem a Leo que sempre està quan més falta fa i se li agraïx especialment l'esforç, així com a Flores que va refer la seva agenda per poder assistir, a Juanqui que s'escapa també quan pot per a ajudar l'equip, un gràcies especial a ells esta setmana, i a tots que cada setmana disfruten la passió pels escacs i per mantindre l'Alaquàs en un bon estatus. És també una victòria humana d'ahir, la del compromís i l'esforç dels alaquasers i alaquaseres. El Basilio venia més o menys amb els que solen jugar.

DIVISIÓ D'HONOR, RONDA 7. Alaquàs 6 - Basilio 2

En l'escaquer 1 (1/2 - 1/2)."La Roca" Calvo (2102 FIDE) s'enfrontà a Randazzo (2248 FIDE) en una partida molt tècnica on cap dels dos va cometre desgabells, ni de jugades ni de temps, arrivant a un final de peons bloquejats. Un empat amb bon sabor per a Calvo que malgrat fer molt bones partides enfrontant-se a rivals de mitjana 2372 FIDE els resultats no li han acompanyat massa. És tot un exemple de compromís i lluita, tota una sort, honor i privilegi que haguera escollit jugar enguany amb nosaltres. Clama al cel signar un contracte amb clàusula de rescissió ja!!


En l'escaquer 2 (0-1), "pixixi" Cebrián no va tenir el seu dia, amb una errada de càlcul que portava a un "sacrifici" (si es que es pot dir sacrifici, entrega, o deixar oblidat) un cavall per a5, i després una entrega de torre en f4 (esta sí pareix que més conscient, seguint la tècnica dels atracadors més eficaços "de perduts al riu") que intentà marejar a Torrijos, però no va poder ser i el punt se'l quedà el de Basilio. Seguix mantenint el "pixixi" de l'equip amb 3,5/7.

En l'escaquer 3 (1-0), el que escriu esta crònica contra Juan Carlos. El gambit Budapest em va sorprendre i vaig anar improvisant sobre la marxa. En canvi Juan Carlos pensava que m'havia vist la seua partida de la setmana anterior on també li jugaren la variant de 6. Ad2 i va voler desviar-se d'aquella partida. No va a estar fi amb algunes jugades i vaig anar millorant la posició fins una greu errada de les negres que li deixava el alfil tancat. La posició i el temps el van acabar d'enfonsar i em vaig quedar el punt. Cebrián vaig a pel teu pixixi, espabila!!!

[White "E Grau (Alaquàs)"] [Black "Juan Carlos Lopez Mateo (Basilio)"] [Event "División de Honor"] [Site "Alaquàs"] [Result "1-0"] [Round "7"] [WhiteElo "2021"] [BlackElo "2128"] [ECO "A52"] [Date "2019.02.23"] 1. d4 Nf6 2. c4 e5 3. dxe5 Ng4 4. Nf3 Bc5 5. e3 Nc6 6. Bd2 0-0 7. Bc3 Re8 8. Nbd2 a5 9. Bd3 Ra6 10. Qc2 g6 11. Ne4 Bb4 12. c5 Ra8 13. 0-0 Qe7 14. Bd4 a4 15. a3 Ba5 16. Qxa4 b5 17. cxb6 Bb7 18. Qc2 Ngxe5 19. Nxe5 Nxe5 20. f4 Nxd3 21. Nf6+ Kf8 22. Nxh7+ Kg8 23. Nf6+ Kf8 24. Nxe8 Rxe8 25. Qxd3 c5 26. Be5 d5 27. b4 cxb4 28. Qb5 f6 29. Bd4 1-0

En el 4 (1-0) Juanki "oneminute" va dur una partida en negres molt ofensiva, i es va llençar des de ben prompte al coll de Néstor, l'avantatja d'espai i iniciativa no la va soltar i la va materialitzar en una contundent victòria.

L'escaquer 5 (1-0) lluitaren la "Boa constrictor" Flores i el jove i energètic Ricard Bosch que progressa ràpid i sense pausa. Ricard va plantejar una Caro-Kann, una posició sòlida però sense massa espai, que amb uns canvis adequats de peces va donar a Flores una millor posició estàtica, i fent gala de la seua capacitat de boa constrictor va apretar fins deixar sense opció a Ricard.

L'escaquer 6 (1/2-1/2) David ("be water") va fer molt bona partida contra Darío, per assegurar el matx David va repetir posicions en una posició que haguera pogut continuar buscant el punt. Però encara que les altres partides pareixien favorables amb un minut de rellotge qualsevol cosa pot passar, com ens ha estat passant anteriorment.

Al 7 (1-0) Adrián ("el mirlo blanco") jugava fluix contra Svirlov que les feia al "toc" pràcticament i quedant-se inclús millor, plantejant moltíssims problemes a Adrián. Peligrant en moltes ocasions, finalment un final de dama alfil contra dama cavall va ser guanyat per Adrian.

I a l'últim escaquer Leo "braveheart" debutava en Divisió d'Honor contra Pablo Izquierdo. Leo va tindre bona posició, agressiva, des de ben prompte acabada l'obertura, amb fort atac contra l'enroc blanc, que no va perdonar.

Els dos punts es queden a Alaquàs i pugem un lloc en la classificació provisional, totes les opcions depenen de nosaltres, hi ha emoció fins el final.
Font: www.ajedrezvalenciano.com

SEGONA AUTONÒMICA, RONDA 7. Alaquàs B 4,5 - Xeraco C 3,5

Les baixes de l'A, i alguna més en elB, com la de Toni Hernández, no es van fer notar, i després d'un duríssim i disputat encontre, l'última partida que va quedar de totes les que es van disputar fou l'escaquer 1 d'aquest encontre. Amb un 4-3 en el tanteig, el de Xeraco ho va intentar tot, però Toni Hidalgo va jugar amb solvència i va resistir tots en els envits fins empatar i deixar els dos punts i el lideratge de la categoria intacte.
Font: www.ajedrezvalenciano.com

Alaquàs C 6,5 - Gamito Benimaclet G 1,5

Solidesa màxima en el C, que no afluixa l'accelerador i continua lider en solitari amb contundents victòries. L'objectu d'ascencs més prop que mai.
Font: www.ajedrezvalenciano.com

Alaquàs D 4 - 3 Basilio paritario

Els visitants amb un menys tenien difícil l'encontre que se'ls va escapar per la mínima. Bon paper una altra setmana de la pedrera on alguns encara han d'acostumar-se a que tenen 90 minuts per jugar i no 5.
www.ajedrezvalenciano.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ajedrez y dinero. Dime cuántos seguidores tienes y te diré cuánto vales.

Estaremos de acuerdo en que la razón de ser principal de un club de ajedrez es facilitar y fomentar la práctica del deporte en su ámbito de actuación, y esta idea puede abarcar mucho o poco según se desarrolle por los integrantes del club y por el camino que marque la junta directiva del club. Podemos pensar en lo más fundamental que es conseguir un local donde reunirse (recuerdo que cuando empezaba el club Escacs Cullera dábamos tumbos por cesiones de diversos negocios o clubes, como el club náutico, o bares, hasta que el ayuntamiento finalmente facilitó un local) y unos cuantos tableros y relojes. Con esto ya puede funcionar un club de ajedrez, ir a torneos, entrenar, etc. Pero con el tiempo, y el gusanillo, puede despertarse las ganas de organizar algún torneo, de subir de categoría en el interclubes... a fin de cuentas, un deporte es competición, y competir significa ganas de mejorar y escalar en ránkings. Para estos menesteres, ya se necesitará alguna fuente de ingresos, tipo má

Himno del club Ajedrez Alaquàs

El tsunami verde se divierte pensando Somos Alaquàs, los guerreros del tablero Somos campeones, somos ajedrez Somos Alaquàs, y pensamos primero Para darle al rival jaque mate después  Somos Alaquàs, los guerreros del tablero Somos campeones, somos ajedrez Somos Alaquàs, y pensamos primero Para darle al rival jaque mate después  Donde valencia siembra su huerta sud Nosotros sembramos talento en los tableros Desde mil novecientos setenta y nueve Honramos a Alaquàs con cada pieza que movemos  No hay secretos en las negras ni en las blancas Cada partida es una batalla a ganar Siempre con inteligencia, ambición, Con deportividad y respeto al rival  Somos Alaquàs, los guerreros del tablero Somos campeones, somos ajedrez Somos Alaquàs, y pensamos primero Para darle al rival jaque mate después  Somos Alaquàs, los guerreros del tablero Somos campeones, somos ajedrez Somos Alaquàs , y pensamos primero Para darle al rival j

Formidable inici de competició de l'Alaquàs

Els durs equips d'Alaquàs arranquen la competició reina dels escacs Valencians  L'11 de gener va començar la competició d'escacs interclubs a la Comunitat Valenciana. El club Escacas Alaquàs torna a competir amb 4 equips, en Primera Autonòmica Nord, Segona Autonòmica Centre, Primera provincial valencia centre i Segona provincial valencia centre. 2 rondes, 2 victòries Els quatre equips han començat la competició amb ple de victòries en les dos jornades disputades. Alaquàs A Alaquàs B Alaquàs C Alaquàs D  Objectius a l'abast   El primer equip d'Alaquàs tasta el seu retorn a primera amb dues victòries importants que donen forces per a abastir l'objectiu més ambiciós de ser campions de grup i tornar a Divisió d'Honor. Amb un ordre de força amb pocs canvis respecte l'any passat. Repetix de cap de llança Valdi, i l'absència enguany de Flores suplida per la nova incorporació, Jorge Martínez. El rendiment de tots en este inici està sent m