Passa al contingut principal

DH 5. El Gambito-Benimaclet demanant el pitit final

El Gambito-Benimaclet, segon en la classificació, es presentava amb pràcticament l'equip titular, a falta de Jose Remolar (3) i Rafael Marí (8), completant l'equip Carlos Eloy Carbonell i Carlos Guillem. Nosaltres teniem l'equip titular de l'1 al 8, i es que les ganes d'aprofitar el torneig són molt grans.


Els jugadors dels dos equips van començar amb molta concentració, estava clar que els visitants no baixaven l'atenció front al penúltim classificat i que els locals anaven a plantar cara sense complexos una setmana més.

Per dalt, Ramón pareixia ixir de l'obertura amb iniciativa i plantejant problemes a Javier. Velandia jugava al toc mentre Calvo consumia més de 40 minuts de rellotge, els dos sembla que seguien una partida recentment comentada per Pepe Cuenca 😲

Ferrer anava cedint terreny amb un Axel segur que incrementava poc a poc la avantatge posicional. I Robert plantejava una partida de tu a tu a Castellote.

En la 5, Cebrián va cometre unes imprecisions i la partida es complicava amb analogies d'una india de rei favorable a les negres.

Carles Navarro escollia una línia secundaria d'obertura i al poc ixíem de la teoria més coneguda. Un pla equivocat per la meua part atorgava a Carles una posició sòlida.

Juan Carlos tenia bona posició en el mig joc i el rival s'anava debilitant buscant rèpliques, pero Valencoso les aprofitava per seguir incrementant l'avaluació de la posició al seu favor.

L'última partida, a priori la més igualada per ELO, es complicava amb unes jugades tàctiques de Guillem que penetrava en el flanc de dama, i tenia controlat a Flores que devia buscar bones jugades defensives.

A les tres hores de joc aproximadament, Axel no deixava escapar la posició i feia agenollar-se a Ferrer sense oportunitat a rèplica. 0-1
Calvo pareixia tindre una posició prometedora però amb molt poc temps al rellotge, i la qualitat i experiència de Velandia s'imposava finalment.
També en la huitena, Guillem no perdonava i rematava amb relativa facilitat a Flores. 0-3

Valdi i Moncho seguien intercanviant-se colps, alternant les iniciatives, igualtats, lleugeres avantatges, i s'aproximaven a un difícil final de torres on pareixia que el nostre punta de llança gaudia d'una mica més d'oportunitats.


Juan Carlos sumava material i s'imposava a Carbonell, encetant el marcador local 1-3.
Carles i jo ens enfrascavem en apurs de temps en uns atacs de flancs, a vore qui arribava abans al rei contrari. Els apurs, i la posició difícil de defendre, passàven factura a Carles que acaba en una posició perduda en una xarxa de mates i abandonava 2-3.
Cebrián es defenia molt bé de l'atac del rival que anava també cometent errors i remuntava la posició ixint amb dama de més.

La nota trista la posava Roberto que no va poder fer front a la força de joc de Castellote. 2-4

L'esperança local quedava en Valdi, i el seu final de torres. La victòria de Cebrián 3-4 obligava a Valdi a guanyar per empatar l'encontre i consumar la remuntada i la sorpresa.


Valdi ho va intentar de totes les maneres pero Moncho és dur i aguantà la partida entablant-la. 3,5-4,5


Les derrotes mai agraden, però cal reconéixer que els quatre primer taulers sobre tot, estan totes les setmanes enfrontant-se amb jugadores que els sobrepassen amb més de 100 punts ELO FIDE, i malgrat això, estan plantant cara, fent partides de qualitat i treien punts. L'actuació en general està sent molt bona, així com la moral i l'ambient d'equip, posant al límit les capacitats escaquistíques que és el camí a la millora en la comprensió d'aquest esport únic.

A seguir per la bona senda equip!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Conociendo a Hélène

Hélène, de 23 años, es proveniente de Francia y se encuentra en Valencia de prácticas para acabar su máster y ser profesora de francés. Juega al ajedrez desde sus 10 años y cuenta con 1876 de ELO FIDE en las filas del Club Escacs Alaquàs. Primero que todo agradecerte tu tiempo y felicitarte por tus últimos resultados en el equipo de Alaquàs, así como tu entrada en la junta directiva del club.
"Creo que el ajedrez me ha ayudado a tener una mente científica. Me ha permitido completar mi formación literaria"¿Qué te llevó a escoger el club del castillo?

Soy amiga de Juan Antonio, un miembro del club, que conocí durante el torneo de Roquetas de Mar en 2017. Me aconsejó entonces unirme al club puesto que tendría una plaza asegurada en un equipo y que el ambiente era de buen rollo, así que no dudé ni un segundo y no busqué otro club.

Tras un mes jugando el torneo interclubs, ¿Cómo te sientes en el club y en el torneo?

Me cuesta todavía recordar los nombres de todo el mundo, sobre to…

Bajo la piel de R. Gimeno

Hoy vamos a disfrutar de conocer aún mejor a un gran jugador de nuestro club que no necesita presentación. Desde muy jovencito ha estado en las filas de “el club del castillo”, formado y crecido aquí resultando un fuerte jugador, leal a su club y gran persona, siendo punta de lanza y referente del equipo en su ascenso a División de Honor. Es hora de desnudar a Roberto Gimeno Martos.


1998 Clases
Es toda una vida prácticamente en el club, has sido canterano, eres de los más fuertes jugadores, fuiste capitán del equipo y presidente, y el equipo se insufla de confianza cuando cuenta contigo.
¿Cómo valoras y te sientes con toda esa trayectoria? ¿qué logros deportivos y/o personales destacarías en cada etapa?

Primero que todo agradecer que hayas pensado en realizarme esta entrevista y también gracias por los piropos que has hecho en la introducción. El mayor logro a nivel personal que he conseguido fue el primero. El inicio de todo. Con 9 años, después de estar algún tiempo recibiendo aj…

La qualitat humana protagonista en Alaquàs

No hi ha entrebanc que no resolga Dani Conde En altres condicions inicials el titular haguera sigut "Ple dels equips alaquasers" o algo paregut, però la vesprada, que encetava un cap de setmana espectacular d'escacs a Alaquàs, començava amb un "boicot" del regent del Bar Ateneu que va utilitzar totes taules portàtils amb que conta l'Ateneu, sense preguntar abans i coneguent amb antelació els esdveniments que tenien lloc el cap de setmana, i en concret la vesprada de Dissabte. A les 16.15 trobàvem la sala de joc sense taules on poder colocar els escaquers. Per sort quedaven 2 d'aquestes taules al despatx del club, que junt amb una gran de fusta podíem al menys muntar els 8 escaquers de Divisió d'Honor. Amb una telefonada d'emergència al regidor de l'ajuntament d'Alaquàs, Toni Saura, ens van poder facilitar unes quantes taules amb les quals vam poder muntar els altres 3 encontres que tenien lloc ahir. A les 16.50 jugadors visitants, famil…