Passa al contingut principal

La victòria de l'Alaquàs a Vila-real encen la lluita per la permanència en Divisió d'Honor

L'equip és una pinya enfocat en lluitar totes les opcions de permanència! I el C ja és campió del seu grup!

Ahir dissabte el Club Escacs Alaquàs viatjà a Vila-real a disputar contra un rival directe la lluita per evitar el descens, una nova final on a cap dels dos ens valia l'empat, que es va decantar del costat alaquaser per la mínima, 3.5 a 4.5 en un encontre que els visitants vam tindre de cara prompte i els locals anaven remuntant.


L'ambient era cordial, de fet hi ha algunes relacions personals d'amistat i companyerisme entre jugadors dels dos equips, esportiu, però tens pel que ens jugàvem els dos equips. A les cinc i uns minuts de cordialitat els visitants vam decidir posar en marxa els rellotges, mentre els locals esperaven a alguns jugadors. Als dos minuts ja estaven tots els jugadors vilarencs i començaren les partides.

Al voltant de les 18.00 les partides ja tenien l'obertura ben definida i quasi entrant al mig joc, i 2 partides estaven ben encarades. La 8, Adrià - Saul, on el nostre "mirlo blanco" tenia una qualitat de més i estava recomposant la seua posició per tal de consolidar el material. I la meva en la 5, Alejandro - Grau on considerava que tenia una posició relativament igualada i amb plans clars, encara que per la rapidesa i seguretat amb la que jugava Alejandro se'm passà pel cap si poguera ser una partida de GM's que no coneixia jo i que hi haguera alguna cosa amagada que descobriria 20 jugades després. Per dalt, és difícil dir-ho, però també em pareixia que Valdi tenia amb negres una posició ben jugable que mantenia totes les opcions, al igual que Calvo en la 2. Flores en la 7 contra una especie de Londres tenia pinta de que s'encaminava a la igualació avorrida, Juanki plantejava un atac al flanc de rei contrari, Ferrer en la 3 una posició que s'ha de jugar amb atenció i Aymerich és un jugador dur i experimentat que sap aprofitar els forats que et vas deixant. En la 4 Cebrian i Carlos mantenien una lluita de coneixement tècnic que donava gust vore les maniobres.

Poc abans de les vuit vaig encetar el marcador alaquaser, Alejandro va jugar ràpid i baixà la guardia, cometent un error greu al menjar-se un peó enverinat amb Batracotoxina que el sentenciava ràpid. 0-1

Acabar ràpid està bé, et pots relaxar i estar atent al que passa en l'encontre, però també es fa més llarga l'espera. A poc passades les vuit Flores firmava l'empat, 0.5-1.5, Adrià continuava amb la qualitat de més i reorganitzant la posició eliminant-se els problemes. Valdi apretava de valent en l'escaquer 1 al MF Mingarro, Calvo pareixia quedar-se sense pla, i Ferrer molt apurat tenint que realitzar jugades molt precises per aguantar. Juanqui "oneminute" feia honor al seu malnom i ja feia estona que es trobava en apurs de temps però amb iniciativa en la columna h, si no cometia imprecisions greus pareixia que el punt cauria al nostre favor.


Alhora Mingarro i Aitor abandonen, 0.5-3.5, gran actuació de Valdi, merescuda i guanyant ànims que sempre fan falta quan estàs jugant ahí dalt pegant-te amb titulats ronda sí ronda també, i encara que estigues mentalitzat a que les pots perdre totes, puntuar dona molta confiança, i és que el nostre "opá" té bon nivell de joc! Gran Javier Valdepeñas!

Quedava encara la partida d'Adrià i Saúl, amb l'avantatja cada vegada més clara per al nostre company. Mentre Calvo i Ferrer es veia que la posició poc a poc anava caent del costat de Buenafé i Aymerich que tenia qualitat de més i Ferrer intentava muntar una fortalesa. Cebrian en la quatre tenia apurs de temps, i una posició gens fàcil, no estava massa clar el final en el que estava entrant, tal volta els peons massa avançats podien constituir una debilitat.

A les nou menys quart Saúl treia la bandera blanca, i Adrià anotava el punt de la victòria per a l'Alaquàs! 0.5-4.5

En la partida de Cebrián - Carlos, el rellotge no funcioanava, i es va canviar, amb 20 segons en el temps de Cebrián, a qui Carlos va recriminar que estava mirant i pensant la posició mentre canviaven el rellotge! No ho havia vist mai això, em va pillar per sorpresa, però va descol·locar a Cebrián, qui no volgué discutir i es va posar a mirar a altre lloc. Consultat amb posterioritat amb l'àrbitre, la crida d'atenció de Carlos no té cap fonament. En fi, fruit de la tensió de la partida i el que significava l'encontre, encara que el matx ja estava decidit. Espere que la relació personal entre ambdós jugadors no es deteriore per estos moments d'impetuositat.

Calvo i Ferrer abandonarien pocs minuts després, 2.5-4.5, i finalment cap a les 21 h. Cebrian perdia el final posant el resultat final 3.5-4.5.

font: www.ajedrezvalenciano.com
Encara estem a 2 punts dels llocs de salvació, però queden 6 en joc, on rebrem a Mislata Lanjarón Discema, visitarem Enric Valor i finalment el ja virtual campió Andreu Peterna, de segur que anem a lluitar-los tots.

Per acabar de rematar el dia, els equips B i C també tingueren un gran dia. El C ja és matemàticament campió amb un 8 a 0 contra Jaque Mate i aconsegueix l'ascens a primera, enhorabona equip!
font: www.ajedrezvalenciano.com
L'equip B amb victòria contra Silla B hi hagueren bones partides, Hidalgo molt bona la simplificació per arribar a un final guanyat, el Presi guanyant un peó important amb tàctica, i una rematada molt bona, Gallardo va deixar la dama mal situada al rival, Hélène partida molt bona d'atac, el rival sense desenvolupament, però no era fàcil del tot coordinar les peces per a l'atac, al final el temps va passar factura. Alejandro una partida d'infart, complicada , poc temps, es va deixar dues peces per una torre i es complicava, un colp tàctic del rival que deixava a Alejandro amb qualitat de més. Pau una pena perquè va fer millor partida i la tenia guanyada, però en el final es va deixar un truc que deixava un peó molt avançat en h que després s'unia el de g i era impossible d'aturar.

També acompanyaren els resultats dels perseguidors, l'Alberic es deixava els dos punts, i ara els immediats perseguidors es troben a 3 punts. Setmana vinent enfrontament directe contra Alzira B que pot deixar-ho tot sentenciat.

font: www.ajedrezvalenciano.com



















La nostra pedrera, Alaquàs D, no va poder amb el líder de la classificació del seu grup, Edapa, que no va fer presoners amb un 8-0. No obstant, es mantenen dalt de la classificació en quarta posició. Ànim, i a seguir entrenant!

font: www.ajedrezvalenciano.com



Comentaris

  1. Enhorabuena por la victoria, a ver si se puede completar la temporada con la salvación! A tope!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Ajedrez y dinero. Dime cuántos seguidores tienes y te diré cuánto vales.

Estaremos de acuerdo en que la razón de ser principal de un club de ajedrez es facilitar y fomentar la práctica del deporte en su ámbito de actuación, y esta idea puede abarcar mucho o poco según se desarrolle por los integrantes del club y por el camino que marque la junta directiva del club. Podemos pensar en lo más fundamental que es conseguir un local donde reunirse (recuerdo que cuando empezaba el club Escacs Cullera dábamos tumbos por cesiones de diversos negocios o clubes, como el club náutico, o bares, hasta que el ayuntamiento finalmente facilitó un local) y unos cuantos tableros y relojes. Con esto ya puede funcionar un club de ajedrez, ir a torneos, entrenar, etc. Pero con el tiempo, y el gusanillo, puede despertarse las ganas de organizar algún torneo, de subir de categoría en el interclubes... a fin de cuentas, un deporte es competición, y competir significa ganas de mejorar y escalar en ránkings. Para estos menesteres, ya se necesitará alguna fuente de ingresos, tipo má

Himno del club Ajedrez Alaquàs

El tsunami verde se divierte pensando Somos Alaquàs, los guerreros del tablero Somos campeones, somos ajedrez Somos Alaquàs, y pensamos primero Para darle al rival jaque mate después  Somos Alaquàs, los guerreros del tablero Somos campeones, somos ajedrez Somos Alaquàs, y pensamos primero Para darle al rival jaque mate después  Donde valencia siembra su huerta sud Nosotros sembramos talento en los tableros Desde mil novecientos setenta y nueve Honramos a Alaquàs con cada pieza que movemos  No hay secretos en las negras ni en las blancas Cada partida es una batalla a ganar Siempre con inteligencia, ambición, Con deportividad y respeto al rival  Somos Alaquàs, los guerreros del tablero Somos campeones, somos ajedrez Somos Alaquàs, y pensamos primero Para darle al rival jaque mate después  Somos Alaquàs, los guerreros del tablero Somos campeones, somos ajedrez Somos Alaquàs , y pensamos primero Para darle al rival j

Formidable inici de competició de l'Alaquàs

Els durs equips d'Alaquàs arranquen la competició reina dels escacs Valencians  L'11 de gener va començar la competició d'escacs interclubs a la Comunitat Valenciana. El club Escacas Alaquàs torna a competir amb 4 equips, en Primera Autonòmica Nord, Segona Autonòmica Centre, Primera provincial valencia centre i Segona provincial valencia centre. 2 rondes, 2 victòries Els quatre equips han començat la competició amb ple de victòries en les dos jornades disputades. Alaquàs A Alaquàs B Alaquàs C Alaquàs D  Objectius a l'abast   El primer equip d'Alaquàs tasta el seu retorn a primera amb dues victòries importants que donen forces per a abastir l'objectiu més ambiciós de ser campions de grup i tornar a Divisió d'Honor. Amb un ordre de força amb pocs canvis respecte l'any passat. Repetix de cap de llança Valdi, i l'absència enguany de Flores suplida per la nova incorporació, Jorge Martínez. El rendiment de tots en este inici està sent m